Recept
Voor sommige mensen is fruit in je salade een no-go. Stap uit je comfortzone en probeer deze salade eens. Door de combinatie van groenten, kruiden, kaas en noten is deze salade een bron van voedingsstoffen. Perziken zitten boordevol bèta-caroteen, dit geeft de karakteristieke kleur aan oranje en gele zomervruchten. Bèta-caroteen draagt bij aan een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Geel en oranje fruit bevat eveneens veel anti-oxidanten.
Ingrediënten (2 personen)
- Gemengde sla (rucola-melange)
- 1 grote perzik
- 1 gerookte kipfilet (optioneel)
- 100 gram zachte geitenkaas
- handvol pecannoten
- handvol basilicumblaadjes
- balsamico-azijn / siroop
Bereidingswijze:
- Sorteer de sla over de borden
- Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en verdeel dit over de sla
- Was de perzik, maar verwijder de schil niet, daar bevinden zich namelijk de meeste voedingsstoffen. Snijd de perzik in kleine stukjes en verdeel deze ook.
- Verkruimel de geitenkaas over de borden
- Halveer de pecannoten en verdeel deze
- Garneer met gescheurde basilicumblaadjes
- Besprenkel met balsamicoazijn
Eet smakelijk!
Datum en categorie
- 20 aug 2017
- Hoofdgerechten