Recept
Van alle koolsoorten is bloemkool veruit de populairste. Bloemkool is rijk aan vitamine C. Met het eten van een portie van 250 gram bloemkool wordt de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine al bereikt.
Deze bloemkoolsoep is in een handomdraai gemaakt en past bij verschillende gelegenheden: als snelle hap of als feestelijk voorgerecht bij een uitgebreid diner.
Ingrediënten (6-8 personen):
– 3 el olijfolie
– 1 grote bloemkool
– 1 ui
– 3 groentebouillonblokjes
– 1,5 liter water
– 200 ml kookroom
– peper en zout naar smaak
Garnering:
– bieslook / gerookte zalm / blauwe kaas
Bereiding:
– Snijd de ui klein fruit deze in de olie.
– Snijd de bloemkool in roosjes en fruit deze even mee voor ongeveer 3 minuten.
– Voeg het water erbij en kook het geheel ongeveer 10 minuten totdat de bloemkool zacht is.
– Voeg de bouillonblokjes toe en als laatst peper er zout naar smaak.
– Als garnering zijn er verschillende opties: fijngeknipte bieslook, strookjes gerookte zalm of verkruimelde blauwe kaas.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten