Recept
Venkel is een heerlijke groente die smaakt naar anijs. De venkel is een witte groente met groene uitlopers die je ook kunt eten. De onderkant van de venkel wordt een venkelknol genoemd. Venkel wordt gebruikt als groente en als kruid en kan zowel warm als koud gegeten worden. Venkel heeft een frisse smaak. Essentiële oliën van venkel worden wereldwijd gebruikt om natuurlijke mondverfrissers mee te maken en tandpasta´s mee te verrijken.
Ingrediënten (4 personen):
– 2 venkelknollen
– 1 handsinaasappel
– handvol hazelnoten
Voor de dressing:
– 6 takjes dragon of 1 grote eetlepel gedroogde dragon
– 60 ml olijfolie
– 20 ml mangoazijn of wittewijnazijn met 1 eetlepel sinaasappelsap
– 1 eetlepel citroensap
– peper
Bereiding:
– Snijd de dragon klein, meng het met de olie en azijn, voeg een beetje versgemalen peper toe. Roer het geheel met een garde totdat het goed gemengd is.
– Rooster de hazelnoten enkele minuten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin kleuren.
– Snijd de toppen van de venkelknollen houdt het groen apart. Snijd vervolgens de knollen in reepjes.
– Snijd hierna de sinaasappel in blokjes van ongeveer 1cm2.
– Meng de venkel en sinaasappel door elkaar en besprenkel het geheel met de dressing. Garneer de salade met het fijn gesneden groen van de venkelknollen en de geroosterde hazelnoten.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten