Recept
Veel gezonde groenten en kikkererwten vol fermenteerbare koolhydraten, die goed zijn voor de darmen.
Voor 4 personen. Per persoon 471 kcal, 39 gr vet waarvan 11 g verzadigd, 10 gr vezels.
Ingrediënten: 3 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 ui (gesnipperd) , 1 teen knoflook, 1,2 liter groentebouillon, 1 bouquet garni, 2 stronken broccoli (in roosjes), 350 gr spruitjes (gehalveerd), 110 gr amandelschaafsel, 150 gr kikkererwten uit blik, 100 ml slagroom, 4 eetlepels amandelen in kleine stukjes
Bereiding: verhit de olie, voeg de ui en knoflook toe en laat 5 min. fruiten. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de broccoli, de spruitjes, het bouquet garni en fijngemalen amandelen erbij. Laat 10 min. zachtjes doorkoken, voeg de kikkererwten toe, haal het bouqet garni eruit en laat nog 5 min. sudderen. Laat het even afkoelen, maal het mengsel fijn in de foodprocessor en doe de soep terug in de pan.
Doe de slagroom erbij en laat de soep door en door warm worden. Serveer in kommen en garneer de soep met de kleine stukjes amandelen.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten