Recept
Een quiche is altijd een succesnummer. De basis is gelijk, maar met de inhoud kun je eindeloos in variëren. Deze lente-variant bevat groene asperges, tomaat en geitenkaas.
Groene asperges zijn, zoals u al verwacht, verwant aan witte asperges. Groene asperges zijn groen omdat zij het zonlicht hebben gezien, witte daarentegen niet en groeien onder de grond. Net als zijn witte broertje zitten groene asperges ook boordevol voedingsstoffen: vitamine K, foliumzuur, antioxidanten en mineralen.
Ingrediënten (4 personen):
– half pakje bladerdeeg (5 blaadjes)
– 2 eetlepels broodkruim
– 100 gram zachte geitenkaas
– 3 scharreleieren
– 170 ml kookroom light
– 1 bakje cherrytomaatjes
– 1 bos groene asperges
– 1 eetlepel bouillonpoeder
– peper
– handje peterselie / bieslook
– knoflookpoeder
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met boter en bekleed de bodem met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bedek het met wat broodkruim.
– Ontdoe de asperges van de houterige onderkant en stoom deze enkele minuten in een pan totdat ze beetgaar zijn.
– Klop in een kom de eieren met de room door elkaar. Voeg de bouillonpoeder, peper, knoflookpoeder en tuinkruiden toe. Verkruimel eveneens de geitenkaas door dit mengsel.
– Giet het eiermengsel in de vorm en verdeel de asperges en de gehalveerde cherrytomaatjes.
– Zet de quiche vervolgens 45 minuten in een voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt.
Heerlijk met een groene salade!
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Hoofdgerechten