Recept
Genieten met gezonde vetten en ook nog eens vol prebiotica.
Voor 4 personen. Per persoon 200 kcal, 6 gr vet waarvan 3,5 gr verzadigd, 2,7 gr vezels.
Ingrediënten: 25 gr ongezouten boter, 1 ui (gesnipperd), 2 tenen knoflook (gesnipperd), 350 gr gemengde wortelgroente (zoals wortel, pastinaak, schorseneren) in blokjes, 1 prei (gesneden), 2 courgettes (in stukjes), 200 gr kastanjechampignons (gesneden), 50 gr volkorenmeel, 300 ml groentebouillon, 4 eetlepels tomatenpuree, 100 gr pruimen zonder pit, 2 takjes krulpeterselie, 75 gr havervlokken, 75 gr fijngehakte gemengde noten.
Bereiding: Smelt 20 gr boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en laat zachtjes 5 minuten fruiten. Doe de wortelgroente erbij en laat nog 10 minuten zachtjes bakken. Voeg de prei en champignons toe en bak nog 1 minuut. Roer het meel erdoorheen en bak 1 minuut, al roerend. Doe de bouillon erbij, de tomatenpuree en de pruimen en blijf roeren tot het een dik mengsel wordt. Doe de peterselie en de peper erbij en giet het in een ovenschaal.
Wrijf de overgebleven boter door de havervlokken en noten. Verdeel ze over het gerecht en bak 30 minuten in de oven op 180°C / gasstand 4.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Hoofdgerechten