Recept
Circa 15 porties; 10 minuten voorbereiden, 30-40 minuten in de oven
Ingrediënten
- 50 g extra vierge kokosolie
- 2 el extra viergeolijfolie
- 250 g havermoutvlokken
- 100 g ongebrande noten (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel, walnoten)
- 50 g zaden & pitten (bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
- 30 g kokosschaafsel
- 1 el kaneel
OOK NODIG
- bakplaat, bakpapier
Bereiden
1 Verwarm de oven voor op 160 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2 Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Voeg de olijfolie toe.
3 Roer de olie en de overige ingrediënten door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel het granola mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
4 Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven. Schep iedere 10 minuten alles om.
5 Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten weckpot of trommel.
Dit recept komt uit “Eet je beter in 28 dagen” van huisarts Tamara de Weijer.
Datum en categorie
- 23 dec 2018
- Ontbijt, sap, smoothies & snacks