Recept
4 personen | 15 minuten bereiden | 30 minuten in de oven
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 8 takjes verse Italiaanse kruiden (oregano + tijm + rozemarijn + salie)
- 1 courgette
- 200 g mozzarella
- 3 el olijfolie
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 5 teentjes knoflook, geperst
- 2 blikken gepelde tomaten
- handje verse basilicum
- 170 g Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
OOK NODIG
- grillpan, ovenschaal (18 x 18 x 5 cm)
Bereiden
- Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snij ze fijn.
- Snij met een kaasschaaf dunne plakjes van de courgette.
- Snij de mozzarella in dunne plakken.
- Verhit een grillpan en bak de aubergine, zonder olie, aan beide kanten totdat ze donkere grilstrepen krijgen en een beetje zacht worden.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
- Voeg de gepelde tomaten en de verse kruiden toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C graden.
- Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Strooi hierover een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas en leg de helft van de aubergine en courgette erop. Maak vervolgens laagjes van de andere helft van de saus, de resterende aubergine en de courgette. Maak de lasagne af met een laag mozzarella en bestrooi tot slot met de rest van de Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagne in 30 minuten in het midden van de oven.
Dit recept komt uit “Eet je beter in 28 dagen” van huisarts Tamara de Weijer.
Datum en categorie
- 23 dec 2018
- Hoofdgerechten