Recept
Een smaakvolle combinatie maar ook heel gezond door de essentiële vetzuren uit de vis, de vitamines uit wortels, paprika en kool, maar ook de prei, die vol prebiotica zit!
Voor 4 personen. Per persoon 472 kcal, 56 gr vet waarvan 8 gr verzadigd, 8 gr vezels
Ingrediënten: 4 zalmfilets, 2 kleine wortels (in de lengte in reepjes gesneden), 1 oranje paprika (in reepjes), 4 lente-uitjes (in de lengte in reepjes gesneden), sap van 1 citroen, 1 glas droge witte wijn, 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 50 gr boter, 4 takjes dille, versgemalen zwarte peper, 700 gr kool (boerenkool, witte kool of spitskool) in stukjes, 2 preien in reepjes. Extra nodig: aluminiumfolie.
Bereiding: pak 4 grote stukken aluminiumfolie. Leg op elk stuk in het midden een zalmfilet en daarop de wortels, paprika en lente-uitjes. Trek de uiteinden naar boven en giet de wijn en het citroensap in het ‘pakketje’. Doe daarop een stukje boter, leg de dille erop, bestrooi met peper en vouw het pakketje dicht.
Bak in de oven op 200°C / gasstand 6 gedurende 20 minuten. Stoom alle andere groente in een stoompan of stomer tot ze beetgaar zijn, ongeveer 10 minuten.
Als de vis klaar is, verdeel je de kool en prei over 4 borden. Open de pakketjes voorzichtig aan één kant en giet het sap over de groenten. Leg de vis op de kool en prei, en doe daarna weer de wortels, paprika, lente-uitjes en dille op de vis. Lekker met gekookte krieltjes.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Hoofdgerechten