Recept
Hoofdgerecht 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges
- 500 gram mintrostomaatjes aan de steel
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepel olijfolie
- 6 dikke zeeduivelfilets à 150 gram (of neem kabeljauw of zeewolf)
- 100 g hazelnoten
- 3 sneetjes oud bruin brood zonder korst
- klein bosje (platte) peterselie
Bereiding:
Maak de groene asperges schoon door het houtachtige uiteinde eraf te snijden. Kook de asperges 2 minuten en laat ze uitlekken. Leg de asperges in een platte ovenschaal. Spoel de tomaatjes af en laat ze aan de trosjes zitten. Knip de trosjes wel in 6 ongeveer gelijke stukken. Leg de tomaatjes naast de asperges in de ovenschaal. Pers de knoflook uit de olijfolie en besprenkel de groente met de helft van deze olie. Bestrooi de groente met peper en eventueel wat zout. Verwarm de oven voor op 200 °Celsius. Leg de zeeduivelfilets op bakpapier op een bakplaat. Zorg dat er een gedeelte van de bakplaat vrij blijft zodat de schaal (voor de groenten) naast kan staan*. Hak de hazelnoten fijn. Verkruimel het brood grof. Meng de hazelnoten met het brood. Hak de peterselie fijn. Meng 2 eetlepels peterselie en de rest van de knoflookolie door het noten-broodmengsel. Verdeel het noten-broodmengsel over de vis en druk het wat aan. Bak de vis en de groenten tegelijk in de oven. De vis is na ongeveer 13 minuten gaar. Bij hele dikke stukken vis duurt het iets langer.
Serveer de vis met ernaast wat van de gegrilde asperges en een trosje tomaatjes. Lekker met aardappelpuree of gebakken krieltjes.
* Past dit niet en heb je een hete luchtoven? Dan kan je de vis en de groente ook boven elkaar in de oven zetten. Zet de vis boven de groente.
Bevat per portie
440 kcal, 43 g eiwit, 23 g vet, 13 g koolhydraten, 5 g vezels
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Darmgezond kerstmenu