Recept
Deze zomerse aardappelsalade is prima van tevoren te maken dus ideaal voor een picknick. Naast aardappels bevat deze salade ook doperwten. Doperwten behoren tot familie van de peulvruchten. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten bovendien veel vezels. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze geven wel een verzadigd gevoel.
Ingrediënten (4-6 personen):
– 400 gram vastkokende aardappels
– 200 gram (diepvries) doperwten
– handvol tuinkruiden: bieslook en peterselie
Dressing:
– 3 eetlepels mayonaise
– 3 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel grove mosterd
– ½ eetlepel citroensap
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– mespuntje mierikswortelcrème
– peper en zout naar smaak
Bereiding:
– Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van een centimeter.
– Kook deze blokjes in 10-15 minuten beetgaar.
– Kook eveneens de doperwten in 6-8 minuten gaar.
– Giet de doperwten en aardappels af met koud water zodat deze niet nagaren.
– Maak ondertussen de dressing klaar, door alle ingrediënten te mengen.
– Meng de aardappels en doperwten met de dressing en voeg hier de fijngeknipte tuinkruiden bij.
Eet smakelijk!
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten