Recept
Voorverpakte mueslirepen bevatten vaak veel suiker en conserveringsmiddelen. Met minimale inspanning maakt u uw eigen mueslirepen. U kunt de noten en vruchten variëren om elke keer weer een verassende combinatie te maken.
Ingrediënten (24 stuks):
– 180 gram havermoutvlokken
– 65 gram gedroogde cranberries / rozijnen / dadels / vijgen
– 40 gram gehakte amandelen / hazelnoten
– 50 gram pompoenpitten / zonnebloempitten
– ½ theelepel kaneelpoeder
– 120 gram honing
– 80 ml esdoornsiroop (maple syrup)
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 eetlepel vanille extract
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 150°C. Doe de havermoutvlokken, cranberries, amandelen, pompoenzaden en het kaneel in een kom, en meng het geheel met een lepel. Verwarm de honing, esdoornsiroop, olie en de vanille in een steelpan op laag vuur voor 1 a 2 minuten. Schenk de vloeistof over de andere ingrediënten en roer het geheel goed door elkaar. Schep een eetlepelvol op een ovenplaat met bakpapier. Bak de repen/koekjes voor ongeveer 35 a 40 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat het geheel goed afkoelen.
Bewaar de repen/koekjes in een luchtdicht koekblik voor ongeveer drie dagen.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Ontbijt, sap, smoothies & snacks