Recept
6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 3 uur
Ingrediënten:
- 340 g verse cranberry’s
- 150 g suiker
- 750 ml vanille roomijs
- 25 gram gedroogde bosbessen
- 25 gram gedroogde cranberry’s
- 2 eetlepels zilverkleurige eetbare decoratieballetjes
Bereiding:
Kook de cranberry’s met de suiker en 300 ml water in 10 minuten gaar. Pureer de cranberry’s in een blender of met een staafmixer en laat het door en door koud worden. Laat 500 ml roomijs iets ontdooien. Verdeel het roomijs en de cranberrycompote laag om laag over 6 mooie glazen die in je vriezer passen. Zet de glazen afgedekt in de vriezer. En laat het in minimaal 2 uur bevriezen.
Haal de glazen 30 minuten voor serveren uit de vriezer. Meng de gedroogde bosbessen met de gedroogde cranberry’s en de decoratiebolletjes en garneer de glazen hiermee..
Bevat per portie
185 kcal, 3 g eiwit, 8 g vet, 26 g koolhydraten, 3 g vezels
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Darmgezond kerstmenu