Recept
Echt een groentenbom, deze prachtige rode soep. Maak een dubbele portie en vries de helft in. Handig voor later!
Ingrediënten (2 personen):
2 rode paprika’s
1 courgette
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 gedroogd chilipepertje
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 bouillonblokje
Bereiding
Maak de paprika’s en courgette schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten ca. 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en verkruimel het pepertje erboven. Voeg 500 ml water, het blik tomaten en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten doorkoken en pureer met een staafmixer.
Dit lunchrecept komt uit het boek ‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’. In dit boek laat diëtist en journalist Karine Hoenderdos zien dat je soepel kunt omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is. In het 8-wekenplan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder. Terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. Je winst: minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten. Bestellen kan op http://www.puurgezond.nu/.
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten