Recept
4 personen | 30 minuten bereiden
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 4 el olijfolie om te bakken
- handje bladpeterselie, grof gehakt
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 puntpaprika’s, in grove stukken
- 10 trostomaten, in grove stukken
- 250 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
- peper en zout
OOK NODIG
- staafmixer
Bereiden
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Bak de kikkererwten in 2 eetlepels olijfolie met een mespunt zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot ze krokant zijn. Voeg vlak voor het einde de bladpeterselie toe en bak nog 2 minuten mee.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
- Voeg de puntpaprika, trostomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
- Serveer de soep in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover.
Dit recept komt uit “Eet je beter in 28 dagen” van Huisarts Tamara de Weijer
Datum en categorie
- 23 dec 2018
- Hoofdgerechten